Puukidest nakatunuid on mullusest rohkem

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk inimese nahal..
Puuk inimese nahal.. Foto: wikipedia.org.

Puukentsefaliiti nakatumine on kogu Eestis tänavu suurenenud kaks korda, kõige rohkem on inimesed sel aastal saanud puukentsefaliidi nakkuse Tartumaal ja Pärnumaal.


Kui mullu registreeris tervisekaitseinspektsioon Eestis kuue kuuga 16 puukentsefaliiti nakatumise juhtumit, on tänavu poole aastaga neid olnud juba 32, teavitab BNS. Pärnumaal on inimesed nakatunud puukentsefaliiti kuuel korral.



Entsefaliidist üle kümne korra rohkem on inimesed nakatunud puukborrelioosi, mille vastu erinevalt puukentsefaliidist vaktsiin puudub. BNSi andmeil on tervisekaitseinspektsioon tänavu jaanuarist juunini kogu Eestis registreerinud 349 nakatumist ehk mullusest 26,4 protsendi võrra enam. Pärnumaal on nakkuse saanud 30 inimest.



Puukentsefaliidi vastu spetsiifilist ravi pole, kuid haiguse läbipõdenud omandavad eluaegse immuunsuse. Puukborrelioosi ravitakse antibiootikumidega. Nakkus mõjub kahjulikult haigestunu kesknärvisüsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles