PRIA toetab rannakalureid

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu kalurid räimemõrda paigaldamas.
Kihnu kalurid räimemõrda paigaldamas. Foto: Henn Soodla

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) alustas sel nädalal taotluste vastuvõttu rannakaluritelt, kes soovivad saada toetust kalalaeva ümberehitamiseks või laevale uute seadmete soetamiseks. Tänavuse taotlusvooru eelarves on toetuste maksmiseks 10 miljonit krooni.


PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves ütles, et huvi toetuse vastu on suur ning esimesed taotlused Pärnu- ja Saaremaalt on juba laekunud.



“Selles taotlusvoorus hüvitatakse erandkorras kulutusi tagasiulatuvaltki alates 1. jaanuarist 2008 tehtud investeeringute eest. Kuludokumendid tuleb siiski esitada pärast toetuse määramise otsuse kättesaamist, mitte taotluse esitamisel,” märkis Ilves.



Erinevalt varasemast toetatakse nüüd kalalaeva mootori ostmist ja ümberehitamist, aga uus mootor ei tohi olla võimsam kui sama kalalaeva senine mootor kalalaevade registri andmetel.



Taotlejaiks võivad olla merele kalapüügiks kaluri luba omav FIE ja äriühing, kes on moderniseeritava laeva omanik või kasutab seda liisingulepingu alusel. Laev peab olema vähemalt viis aastat vana ja kuuluma segmenti 4S2 (alla 12 m pikk laev).



Taotlusi võtavad 3. augustini vastu mereäärsete maakondade Pärnu, Saare, Lääne, Hiiu, Harju ja Ida-Viru maakonna PRIA teenindusbürood.



PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasiku sõnade järgi oleks hea, kui taotluse esitamise aja saaks taotleja eelnevalt registreerida PRIA kodulehe või teenindusbüroo vahendusel.



“Laekunud taotluste menetlemine võib aega võtta kuni 90 tööpäeva, tähtaeg otsuste tegemiseks on 8. detsember,” avaldas Sarv-Kaasik.



Toetuse eesmärk on soodustada kalalaevastikku tehtavaid investeeringuid, mis on suunatud kütusesäästlikkuse tõstmisele, keskkonna- ja laevaohutustingimuste parandamisele ning püügivahendite selektiivsuse ja töötingimuste parandamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles