Monika Jõemaa: Jakobsoni vaimus tegijad

, Carl Robert Jakobsoni SA juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Jõemaa.
Monika Jõemaa. Foto: Henn Soodla

Carl Robert Jakobsoni nimelist konkurssi korraldab sihtasutus 1989. aastast. Tänavu on 21. kord, kui kuulutati välja Pärnumaa populaarseim põllumees, kultuuri- ja haridustegelane. Maakonnalehe Pärnu Postimees eripreemiat antakse välja 1993. aastast, vahepeal on antud taluliidu ja ettevõtjate eripreemiatki.


Tavakohaselt anname Carl Robert Jakobsoni lauamedalid aasta populaarseimale põllumehele ja kultuuri- ja haridustegelasele üle Kurgja talu asutaja sünniaastapäeva üritusel südasuvel.



Kuigi Jakobsoni-nimelist tunnustust on jagatud pikka aega, arvan, et see tava peab jätkuma, sest on vaja innustada ja toetada tegusaid inimesi, keda võib-olla iga päev ei pandagi tähele. Tähtsad inimesed, jah, saavad presidendi autasusid, aga president ei jõua iga maakondlikul tasandil tegijani.



Kurgja talumuuseumil ja sihtasutusel on just see kohustus tähele panna neid, kes oma tööd on teinud ja teevad Jakobsoni vaimus, hingega ja Eesti rahva hüvanguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles