SEB võtab II pensionisamba maksete jätkamise avaldusi vastu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEBi Pärnu kontor.
SEBi Pärnu kontor. Foto: Urmas Luik

SEB alustas tänasest avalduste vastuvõtmist klientidelt, kes soovivad jätkata maksete tegemist II pensionifondi 2010. aastast. Avaldusi saab esitada kuni novembri lõpuni kas internetipangas või pangakontoris.


Keerulise majandusolukorra tõttu peatas riik 1. juunist 2009 sissemaksete tegemise II pensionisamba süsteemi. Riigipoolsed maksed jätkuvad piiratud mahus 2011. aastast ja endises mahus alates aastast 2012. Erandiks on aastatel 1942-1954 sündinud inimesed, kellele jätkub tavapärane maksete kord alates 1. jaanuarist 2010, seda juhul, kui nad esitavad panka vastavasisulise avalduse enne novembri lõppu, selgitas SEBi kommunikatsioonijuht Silver Vohu.



Kuni riigipoolsete maksete jätkumiseni on klientidel võimalus jätkata omapoolseid makseid II samba pensionifondi. SEBi analüüsi kohaselt tasub klientidel jätkata sissemaksete tegemist, sest maksete jätkamine tagab tulevikus mittejätkamisega võrreldes suurema pensioni. Nii kogub SEBi analüüsi järgi keskmist palka teeniv inimene 2010. aastal omapoolseid makseid jätkates 40aastase kogumisperioodi jooksul pensioniks 140 000 krooni enam.



SEBi teatel on eriti oluline makseid jätkata neil, kel on pensionini jäänud vähem aega. Kui pensionieani on jäänud 20 aastat, koguneb 2010. aastal makseid jätkates kogumisperioodi lõpuks 12 protsenti suurem pensionivara. Kui pensionieani on jäänud 10 aastat, koguneb makseid jätkates kogumisperioodi lõpuks 22 protsenti suurem pensionivara, on SEBi analüütikud välja toonud.



Eelmise nädala lõpu seisuga oli Eestis kokku 587 050 II pensionisambaga liitunut, neist 170 713 olid valinud oma pensionivara kogujaks SEBi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles