Tervisekaitseinspektsiooni Pärnu labor suleb uksed

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Järgmisel esmaspäeval suleb uksed Kuninga 23 asuv tervisekaitseinspektsiooni Pärnu labor, proove hakatakse klientidelt edaspidi vastu võtma tervisekaitseinspektsiooni Pärnu talituses Uus 3a, kus avatakse proovide vastuvõtu punkt.


Kõik Pärnus võetud proovid saadetakse analüüsimiseks tervisekaitseinspektsiooni kesklaborisse Tallinnas. Proovivõtu hinnakirjad proovi tellijale ei muutu, teatas tervisekaitseinspektsioon.



Tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juhi Iiris Saluri ütlust mööda suletakse Pärnu labor seetõttu, et siinsed ruumid ei vasta tänapäevase labori tingimuste. „Vahendeid ruumide kordategemiseks meil praegu ei ole,“ lausus ta.



Saluri märkis, et Pärnu labori sulgemise tõttu uuringute ja mõõtmiste tegemist ei lõpetata ja need tehakse Tallinna kesklaboris. „Proovide nomenklatuur isegi laieneb, sest kesklaboris on nende tegemiseks rohkem võimalusi,“ ütles ta.



Saluri sõnutsi vähendatakse labori sulgemise tõttu Pärnus töötajata arvu.



Tervisekaitseinspektsiooni Pärnu laborist sai tellida mikrobioloogilisi ja keemilisi uuringuid ning füüsikalisi mõõtmisi.



Mikrobioloogia näitajatena uuriti vee- ja  toiduproove, pindade puhtuse proove, õhu- ja kliinilise mikrobioloogia proove.



Keemilisi näitajaid uuriti vee-, toidu- ja õhuproovides.



Füüsikaliste mõõtmiste osas mõõdeti Pärnu laboris mürataset, valgustatust ja mikrokliimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles