Eesti Post pühendab Eesti vuti juubelile tervikasja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post annab välja tervikasja „Eesti Jalgpall 100“.
Eesti Post annab välja tervikasja „Eesti Jalgpall 100“. Foto: Eesti Post

Eesti Post annab homme välja tervikasja „Eesti Jalgpall 100“.


Tervikasi „Eesti jalgpall 100“ kannab järjekorranumbrit 57, selle on kujundanud Lembit Lõhmus ning nominaaliks on postimaks tasutud kõikidesse riikidesse saatmisel. Postkaardil on Eesti jalgpallikoondise kaitsja Enar Jääger.



Tervikasi on pealetrükitud maksetähisega postkaart, mida saab saata üle maailma. Eesti jalgpalli juubelile pühendatud kaardi tiraaž on 5000, mis teeb selle vägagi hinnatuks.



Enne homset Eesti-Brasiilia sõpruskohtumist jagab Tallinnas A. Le Coq Arena treeningväljakul postkaardile autogramme Martin Reim, kes on rahvuskoondise eest enim mänge (157) mänginud jalgpallur Euroopas.



Eesti Postil on tähtpäevade ja sündmuste jäädvustamiseks kolm võimalust – anda välja postmark, tervikasi või eritempel. Varem on jalgpalli auks ilmunud nii eritempel kui postmark – 22. septembril 1993. aastal ilmus eritempel „1994. aasta MMi valikmäng Eesti-Itaalia“, 16. aprillil 1998 postmark „Jalgpalli MM Prantsusmaal“. Tähistamaks Eesti jalgpalli 100 aasta juubelit, annab Eesti Post koostöös Eesti jalgpalliliiduga välja ka tervikasja.



Eestis peeti esimene jalgpallimatš 6. juunil 1909, omavahel kohtusid vastloodud Tallinna jalgpalliseltsid Meteor ja Merkur. Ajaloolise mängu võitis Meteor 4:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles