Turistide arv tõusis Pärnus juulis märgatavalt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu turismiinfopunkt.
Pärnu turismiinfopunkt. Foto: Mati Põldre

Pärnu turismiinfokeskuse külastatavus tõusis juunikuuga võrreldes kahekordseks - kui juunis astus keskusesse sisse 6400 suvekülalist, siis juulikuus küsis sealt infot 13 000 inimest.


Turismikeskuse juhataja Annely Kesküll ütles Raadio Pärnule, et juulikuu on nii Pärnus kui maakonnas põhiline külastuskuu. Tänavu juulis oli infopärijate arv suurem kui eelmisel aastal.



Kõige rohkem käib turismiinfokeskuses jätkuvalt soomlasi, neid on ka eelmise aastaga võrreldes rohkem. Teisel kohal on eestlased, nende arv on veidi vähenenud. Väga palju on tõusnud Pärnut külastavate sakslaste arv.



Nüüd, augustis, mil Soomes on algamas kool, on turistide arv järsult vähenenud. Kui juulikuus astus i-punkti sisse 800 inimest päevas, siis augusti tipp-päevad jäävad 300 inimese kanti.



Keskülli sõnul huvitab Pärnu suvekülalisi kõige enam, mis suvepealinnas teha saab. Huvi tuntakse selliste ürituste vastu, kus saab osaleda kogu perega. Samuti päritakse infot selle kohta, mida teismelised Pärnus ette võtta saaksid, sest lasteüritused neile ei sobi ja täiskasvanute üritused jäävad samuti igavaks. Kesküll tõdes, et noortele mõeldud ürituste korraldamises on Pärnul veel kõvasti arenguruumi.



Tihti küsitakse infot majutuskohtade hindadegi kohta, mis tänavu on langenud. Kui eelmisel aastal oli keskmine ööhind tuhat krooni, siis praegu on selleks 500-600 krooni. Turismikonsultandid on tänavu tähele pannud, et inimesed ei taha öö eest rohkem maksta ja on pigem nõus tagasihoidlikumate tingimustega. Väga vähe on sel aastal inimesi, keda hind üldse ei huvita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles