Sindis alustas tööd naabrivalvesektor

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrivalve sektorid on tähistatud äratuntava oranži logoga.
Naabrivalve sektorid on tähistatud äratuntava oranži logoga. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna allkirjastati Sindis koostööleping, millega Pärnumaa sai juurde kuuenda ja Sindi linn esimese ametliku naabrivalvepiirkonna.


Naabrivalvega liitusid Pärnumaal Sindis Jõe ja Ringi tänava elanikud, kokku 13 majapidamist. Sektori nimeks sai Jõeringi naabrivalvesektor.



Mittetulundusühingu Eesti Naabrivalve tegevjuhi Tiina Ristmäe teatel on Sindis asutatud naabrivalvesektor Pärnumaal kuues: tegutsev naabrivalve on juba Pärnus, Häädemeestel, Saarde vallas, Tahkurannas ja Kilingi-Nõmmes.



Ristmäe kinnitusel peab naabrivalvesektori loomiseks tulema initsiatiiv eelkõige elanikelt ja talle teadaolevalt plaanitakse naabrivalvega ühinemist ka Pärnus Viru tänaval, Audru vallas ja Sindis.



„Majanduslangus ja hirm kuritegevuse ees on pannud inimesi rohkem mõtlema, kuidas turvalisust tõsta,“ selgitas tegevjuht. „Statistika järgi julgetakse naabrivalvesektorites sagedamini politsei poole pöörduda, mis ei tähenda, et seal oleks rohkem kuritegevust. Inimesed on teadlikumad ja hoolivamad.“



Naabrivalvega on Eestis liitunud ligikaudu 11 000 leibkonda. Jõeringi on 402. naabrivalvesektor, käesoleval aastal on uusi sektoreid loodud 47.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles