Raadio Pärnu jätkab väiksema toimetusega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais pidas Raadio Pärnu sünnipäeva.
Mais pidas Raadio Pärnu sünnipäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus kuulutas täna välja Raadio Pärnu saateid teinud OÜ Pärnu Meedia pankroti, esmaspäevast hakkab raadio programmi edastama samadele omanikele kuuluv OÜ Õhk Produktsioonid.


Raadio Pärnu ringhäälinguluba on antud osaühingule Õhk, mille omanikeks on eri firmade kaudu Kaido Kruusoja ja Viljo Vetik. Raadiosaadete tegemiseks on Õhk kasutanud tütarfirmasid: kui ühega midagi juhtub, alustab järgmisel päeval teine.

Raadio tulud on 1,5 miljonit aastas

OÜ Pärnu Meedia eelmise majandusaasta aruanne näitab, et ettevõtte kahjumiks kujunes 2008. aastal 152 000 ja 2007. aastal 108 000 krooni. Nii eelmisel kui üle-eelmisel aastal teeniti küll ligi 1,5 miljonit müügitulu, kuid pea miljoni sellest neelasid töötajate palgad koos maksudega.

2007. aasta suvel hakkas ettevõte maksuametile võlgu jääma. Selle aasta suve hakul tehti töötajatele ettepanek palkade vähendamiseks, kuid need ei nõustunud sellega, eelistades koondamist.

Pärnu Meedia andis sisse pankrotiavalduse. “Palka pole me saanud kolm kuud ehk sellest ajast, kui pankrotiavaldus sisse anti ja kohus Pärnu Meedia arve külmutas,” rääkis Raadio Pärnu vanemtoimetaja Anu Saare. “Pankrotiseaduse järgi hüvitab töötukassa kolme kuu palga, koondamishüvituse ja kasutamata puhkuseraha. Nende kohta ütles haldur Ly Müürsoo, et raha võib tulla alles novembris.”

Pankrotihalduri Ly Müürsoo andmetel oli Pärnu Meedia augusti lõpu seisuga võlgu 932 610 krooni, suurimad nõuded olid maksuameti 380 000 ja emafirma Õhk 350 000 krooni.

“Nõuete maht kindlasti suureneb,” ütles Müürsoo kohtuistungil. Esimene võlausaldajate koosolek toimub Pärnus Rüütli tänava kohtumajas 16. oktoobril kell 10.

Viis inimest jääb missiooni täitma

Küsimusele, kui palju on omanikud Raadio Pärnusse investeerimisest aja jooksul võitnud ja kui palju kaotanud, Kruusoja täpset vastust ei andnud. “Kõike ei mõõdeta rahas. Kroonides mõõtes oleme ilmselt kaotanud,” teatas ta.

Kruusoja selgitas, et kuna ettevõtte suurem kulu oli palgakulu, ei jäänud muud üle kui teha töötajatele ettepanek palga vähendamiseks. “Paraku valisid nad pigem koondamise, samas on Pärnu Meedia maksnud aastaid korralikult töötukindlustust. Seega on töötajatel õigus koondamisraha saada,” ütles Kruusoja.

Kruusoja ei soovinud ennustada, kui kaua on omanikud valmis uue firma kahjumit kandma, teatades, et nad jätkavad Pärnu raadioturul missioonitundest. “Vastasel juhul tekiks ju Pärnusse ajakirjandusmonopol,” lausus ta.

Pärnu Meedia asemel hakkab esmaspäevast Raadio Pärnu programmi edastama Õhk Produktsioonid.

Täna lõpetas pankrotihaldur Müürsoo Pärnu Meedia töötajatega töölepingud, Õhk Produtsioonid kavatseb moodustada viieliikmelise toimetuse.

“Kuulaja jaoks jääb programm enam-vähem samaks,” rääkis Õhk Produktsioonide tegevjuht Romek Kosenkranius. “Selle kirjutab ette ringhäälinguluba, milline programm peab olema.”

Küll aga tunnistas Kosenkranius, et tema rahalised võimalused on napid ja Alari Kivisaare suguseid staare neil tõenäoliselt palgata ei õnnestu. Juba varemgi kohtas Raadio Pärnu reportereid avalikel üritustel harva, nüüd tuleb neil veelgi enam internetist uudiseid otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles