Politsei võttis Sindi maanteelõigu tihedama kontrolli alla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik maanteel kiirust mõõtmas..
Politseinik maanteel kiirust mõõtmas.. Foto: Liis Treimann.

Alates septembri esimesest nädalast muutus liikluskorraldus Sindi linna läbival Paide maanteel, maha on võetud 70 km/h kiirust lubavad liiklusmärgid ning sõidukijuhtidel tuleb kinni pidada linnas suurimast lubatud sõidukiirusest 50 km/h.


Sindi linnapea Mati Mettuse sõnutsi sündis otsus koostöös maanteeametiga. „Liiklustihedus on kasvanud ja liiklusmuudatuse kasuks otsustati linnaelanike ohutusele mõeldes,“ ütles ta.



Sindi elanikele maantee ületamise lihtsustamiseks on Mettuse teatel plaanis teelõigule rajada kaks uut ülekäigu kohta: üks Sindi tankla, teine Vahtra bussipeatuse juurde. Samuti plaanitakse teelõigu Tori-poolses otsas nihutada linnasilti kaugemale Tori suunas.



Ajalehetoimetuseni on jõudnud sel teelõigul kiiruse ületamise eest trahvi saanud juhtide nurinaid. Nii Sindi linnapea kui Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk olid ühel meelel, et sõita tuleb märkide, mitte harjumuste järgi.



Kuke sõnutsi teavitati eelnevalt liiklusmuudatusest politseid ja liikluspiirangu kehtima hakkamisel politsei tõepoolest kontrollis seda teelõiku tihedamini. „Eelkõige juhiti juhtide tähelepanu liiklusmuudatustele ja piirduti väiksemate kiiruseületamiste juhtudel suures osas hoiatusega,“ ültes Kukk. Eraldi politsei teravdatud tähelepanu alla seda maanteelõiku võetud pole.



„Teelõigul teeb politsei kiiruseületamise eest paar trahvi päevas ja see on tavapärane,“ ütles Kukk. „Kui inimesele on koostatud väärteoprotokoll, võib kahe nädala jooksul pöörduda politseisse nn vastulause ehk täiendava selgitusega rikkumise osas."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles