Port Artur arvestas mulluseks kahjumiks 48 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas asuv kaubanduskeskus Port Artur 2.
Pärnu kesklinnas asuv kaubanduskeskus Port Artur 2. Foto: Urmas Luik

Pärnu ettevõtjatele Kaido Kruusojale ja Viljo Vettikule kuuluv Pärnus suuri kaubanduspindu omav Port Artur Grupp arvestas oma mulluseks kahjumiks 48,4 miljonit krooni.


2007. aasta kahjumiks arvestas grupp 25,6 miljonit krooni.



Ettevõtte juhtkond märgib 2008. aasta tegevusaruandes, et nõudlus äripindade sektoris hakkas mullu vähenema ning olemasolevate üürnike majanduslik seis halvenema. Seetõttu vähenes üürnike võimekus täita lepingutes võetud kohustusi.



Mitu suuremat ja väiksemat üürnikku ei olnud enam suutelised täitma kohustusi üürileandja ja finantsasutuste ees, see mõjutas grupi rahavooge ja sundis tegema planeerimata muutuseid.



Ettevõtte kulusid suurendasid mullu Port Artur 2 laienduse ehitus ja kinnisvaraväärtuse muutus.



Kinnisvara hoolduskulud kasvasid mullu varasema aasta 3,7 miljoni krooniga võrreldes 44,4 miljoni kroonini. Kinnisvara koguväärtus vähenes aastaga 16,9 miljoni krooni võrra ja oli 31. detsembri seisuga 408,5 miljonit krooni.



Ettevõtte müügitulu 2008. aastal kasvas 6,2 protsenti ligi 46 miljoni kroonini. Sellest renditulu moodustas 27,6 miljonit krooni, kasvades aasta varasemaga võrreldes 3,3 protsenti. Ülejäänud tulu sai grupp kommunaalteenuste, reklaamteenuste, telekommunikatsiooniteenuste müügist ja toitlustamisest.



Keskuse külastajate arv vähenes mullu 4,1 miljoni külastuseni.



Grupis töötas aastavahetuse seisuga kaks inimest ja tütarettevõttes Port Artur Haldus 14 inimest.



Port Artur Gruppi kuuluvad 100protsendiliselt AS Triple Invest, AS Port Artur, OÜ Port Artur Max, OÜ Port Artur Haldus, OÜ Artland Trade, OÜ Albertus ja OÜ Moris Consulting.



Ettevõte omab Triple Invest ASi kaudu ettevõtteid OÜ Õhk ja OÜ Pärnu Meedia ning OÜ Moris Consulting kaudu Rumer Arenduse OÜd. Pärnu raadiot opereeriv Pärnu Meedia taotleb enda pankrotti.



Gruusia tööstusküla arendamiseks lõi grupp 2007. aastal PAG Ltd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles