Vello Järvesalu kriminaalasi jõuab kohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, mille raames esitati AS Taastusravikeskus Estonia juhatuse liikmele Vello Järvesalule süüdistus omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.


Süüdistuse kohaselt kasutas Vello Järvesalu ettevõtte vara enda huvides, korraldades alates 2007. aasta suvest isiklike kulutuste tasumise äriühingu vara eest kokku summas ligi 52 000 krooni, sealhulgas võltsides kahte arvet, mis on hiljem esitatud Estonia raamatupidamisele.

Veel süüdistatakse Järvesalu selles, et tema eestvedamisel pani Estonia basseini- ja saunakompleksis ehitustöid teostanud firma Oma Ehitaja projektijuht Raivo Fridolin toime omastamise.

Fridolinile esitati süüdistus omastamises, sest ta pööras temale usaldatud vara ebaseaduslikult Järvesalu kasuks.

Karistusseadustik näeb suures ulatuses omastamise eest ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse, dokumendi võltsimise eest rahalise karistuse ning võltsitud dokumendi kasutamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles