Linnavalitsus maksab reservfondist pool miljonit toetusteks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu

Pärnu linnavalitsus eraldas linna reservfondist 535 000 krooni toetuste ja preemiate maksmiseks.


Sotsiaalosakonnale eraldati 498 600 krooni septembri- ja oktoobrikuu sotsiaalteenuste ja –toetuste maksmiseks ning kultuuriosakonnale 35 000 krooni Pärnu Kalevi sõudekeskuse sportlaste premeerimiseks eduka esinemise eest hiljutisel sõudmise EMil Brestis.

Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud sõudja Allar Raja saab preeemiaks 25 000 krooni ja tema treener Matti Killing 10 000 krooni.

Pärnu abilinnapea Jane Mets ütles, et reservfondist poole miljoni krooni maksmises ei ole midagi erakordset.

Metsa jutu järgi oli sotsiaaltoetusteks mõeldud raha kirjutatud muudatusena lisaeelarvesse, ent viimasel volikogu istungil seda vastu ei võetud ja nii makstakse toetused välja reservfondist.

Reservfondist eraldatud poole miljoni krooni eest makstakse Metsa sõnutsi kinni supiköögi kahe kuu kulutused ning õpilaste ja lasteaialaste koolitoetused.

Abilinnapea sõnade kohaselt plaanib linnavalitsus aasta viimaste kuude sotsiaaltoetuste maksmise kirjutada lisaeelarvesse, mis tahetakse vastu võtta oktoobris või novembris. „Aga see on juba poliitikute otsustada,“ märkis Mets.

Lisaeelarve muutmisel on Metsa sõnade järgi oluline küsimus veel uue spordihalli rahastamisega kaasnev. „Spordihalli kulutuste maksmine tuleb viia majandusosakonna realt spordikooli reale,“ märkis abilinnapea.

Pärnu linnavalitsuse reservfondis on Metsa andmetel praegu veidi üle miljoni krooni.

Sotsiaaltoetusteks välja makstavat poolt miljonit krooni reservfondi tagasi panna linnavalitsusel ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles