Pärnu haigla valmistub uue gripi tulekuks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu haiglasse on sel aastal pöördunud kümmekond uue gripi (rahvakeeli seagripi) kahtlusega haiget, neist ühel juhul tuvastati A-gripp.



„Uut tüüpi grippi Pärnu haiglas siiani diagnoositud ei ole, kuid kindlasti võib seda ennustada lähitulevikus,“ ütles Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula.

Tartu ülikooli kliinikumi infektsiooniteenistuse juht Matti Maimets ütles Tartu Postimehele, et uue gripi epideemia jõuab kõikide märkide järgi Eestisse jaanuaris ja püsib siin kolm kuud.

Vahula teatel on Pärnu haiglal nõuetekohane valmisolek uut tüüpi gripiviirusest H1N1 põhjustatud gripihaige või gripikahtlusega haige vastuvõtmiseks ja kohtlemiseks haiglas. Haiglal on koostatud gripipandeemiaks täpsed tegevuskavad kuni töötamiseni epideemia ajal vaid gripihaiglana. Haigla personali on uut tüüpi gripist korduvalt informeeritud.

Pärnu haigla töötajaid seni uue gripi vastu vaktsineeritud pole, sest Eestis ei ole see vaktsiin veel kättesaadav. Küll on kõrgendatud nakkusohuga töötajad vaktsineeritud sesoonse gripi vastu.

Pärnu haigla on riigi abi ootamata soetanud esmased uue gripi ravimi Tamiflu varud sajale patsiendile.

Uue gripi kahtluse korral peaks tulema Pärnu haigla erakorralisse meditsiiniosakonda (sissepääs haiglahoone tagaküljelt), välisukse juures tuleb panna ette valmispandud mask ning desinfitseerida käed. Järgnevalt palutakse kohe pöörduda vastuvõtu assistendi poole ja teavitada oma kahtlusest.

Kergete viirusnakkuse tunnustega patsientidel soovitatakse eelistada kodust tavapärast gripiravi perearsti nõuannete järgi ja haiglasse pöörduda ainult raskete haigusnähtude ilmnemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles