Sirje Semenovi töö tõi Vanalinna koolile Euroopa kvaliteedimärgi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli õpetaja Sirje Semenov.
Vanalinna põhikooli õpetaja Sirje Semenov. Foto: Ants Liigus

Pärnu Vanalinna põhikooli algklasside õpetaja Sirje Semenov vedas kogu eelmise õppeaasta projekti “Our favorites”, selle töö tulemuseks oli Euroopa kvaliteedimärgi saamine silmapaistva tulemuse eest.


“Kõik sai alguse sellest, et osalesin 2007. aasta jaanuaris ühel huvitaval kursusel, mis kandis pealkirja “Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning”,” kirjeldas Semenov. “Kui minu õpilased jõudsid 4. klassi, otsustasin proovida osaleda projektis.”



Projekti pealkirjaks sai “Meie lemmikud”. Et Euroopa projektikeeleks on inglise keel, teisenes ettevõtmise nimeks “Our Favorites”.



“Panime oma projekti eTwinningu kodulehele üles ja peagi liitus sellega kool Poolast, alustasime koostööd septembris,” rääkis Semenov.



Igal kuul oli oma teema: september – sport (olümpiamängud); oktoober – riietus (stiilinädal koolis); november – raamatud (eesti keel); detsember – toit (inimeseõpetus ja loodusõpetus); jaanuar – aastaajad (loodusõpetus); veebruar – sõbrad (sõbrapäev); märts – lemmikloomad (loodusõpetus); aprill – värvid (kunstiõpetus); mai – hobid (inimeseõpetus).


Semenovi jutu järgi andis ühistöö võimalusi uurida, kirjutada, joonistada, teha käsitööd. Projekti sai kasutada kõigis ainetundides ja teemadki sai järjestatud õppekavale toetudes, tähtpäevi ja kooli ühisüritusi arvestades.



Projekti käigus sai tutvustada oma kooli, traditsioone ja vaba aja tegevusi. “Saime ise tutvuda partnerkooli õpilastega ja nende tegemistega,” ütles Semenov, kes pidas väga oluliseks õpilaste omavahelist koostööd ja koostööd inglise keele õpetajatega.



“Koostöö pakkus palju rõõmu, avastasin, et minu õpilased on loominguliselt algatusvõimelised ja aktiivsed, neil on hea kujutlusvõime,” tunnustas Semenov. “Kui mõni teema eriti huvi pakkus, oli suur lust koos midagi uut luua või uurida. Loovuse kaudu õppisid lapsed märkamatult vajalikku ainet ja see valmistab eluks kõige paremini ette.”



Semenovi veetav projekt valiti Eesti kümne parima sekka ja sellele anti vastav märk. Peale selle tunnustati projekti Euroopa kõige kõrgemal tasemel ja Vanalinna koolile anti Euroopa kvaliteedimärk silmapaistva töö eest eTwinning-projektiga “Meie lemmikud. Our Favorites”.



Projektiga saab tutvuda Euroopa portaalis aadressil www.etwinning.net ja

blogis

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles