Pärnus avastati esimene seagripi juhtum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu tervisekaitsetalituse andmeil haigestus Pärnumaal eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede katarri 328 inimest, registreeriti kolm grippi haigestumist, sealhulgas üks seagripi põdeja.


Pärnu tervisekaitsetalituse inspektori Vaike Suviste sõnade kohaselt on haigestumiste arv küll suurenenud, kuid selle tõttu pole Pärnumaal suletud ühtki kooli ega lasteaeda. “Varasematel aastatel on nädalas haigestunud kuni pool tuhat inimest, kuid ega seepärast veel koole ja lasteaedu kinni pandud,” selgitas Suviste.



Seagripp diagnoositi ühel inimesel proovi alusel Pärnu haiglas. “Haige väitis, et pole käinud välismaal ega puutunud oma teada kokku uut grippi põdevate inimestega,” täpsustas inspektor.



Pärnu haigla juhatuse liige Veiko Vahula kinnitas, et seagripp tuvastati 17aastasel tüdrukul eelmisel nädalal. Tütarlaps paraneb kodus kergest gripivormist, haiglaravi ta ei vajanud.



Haigla erakorralise meditsiiniabi osakonnas on kiirtestid, mis näitavad, kas patsiendil on A-viiruse tüvesid, seagripi diagnoosi kinnitamiseks või ümber lükkamiseks saadetakse need põhjalikumateks uuringuteks tervisekaitse laborisse.



Vahula sõnade järgi on seagripi uuring kallis ja seda tehakse juhul, kui raviarst peab testi vajalikuks, haige on raskes seisundis ja ravi sõltub uuringu tulemustest.



Pärnu haigla on juhatuse liikme väitel gripiepideemiaks valmis ja suhtub sellesse kui heasse treeningusse, mis õpetab käituma suure hulga nakkusohtlike haigetega uue hoone tingimustes, kus nakkusosakond pole ülejäänud majast eraldatud. Ometi pole Vahula seagripipaanikat patsientide seas täheldanud, end testida on soovinud kümmekond inimest, kelle proovid osutusid kõik negatiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles