Õpilased lugesid võistu Lermontovi luulet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luulevõistluse võitis Aleksandra Nesterko.
Luulevõistluse võitis Aleksandra Nesterko. Foto: Erakogu

Pärnu koolid tähistasid Mihhail Lermontovi 195. sünniaastapäeva luulelugemisvõistlusega, keskraamatukogus peetud konkursil oli osalejaid nii eesti kui vene koolidest.



Üles astusid 12 eesti koolide õpilast ning 20 vene õpilast. “Saalis kõlasid Lermontovi  luuleread: pähe oli õpitud nii lühikesi kui päris pikki luuletusi,” kirjeldas võistluse üks korraldajaid Viive Korb. “Vene keeles esitatud luuletused kõlasid veenvalt ja ilmekal ka eestlaste esituses.”



Parimaks luulelugejaks hinnati Aleksandra Nesterko Vene gümnaasiumi 10. klassist. Korbi jutu järgi valisid võitja välja õpilased. Igale osalejale jäid mälestuseks vene keele aineühenduse diplom ja venekeelne raamat.



Lermontovi 195. sünniaastapäevale pühendatud luulekonkurss sai teoks Pärnu Vene gümnaasiumi õpetajate Natalja Fomitševa, Tatjana Klevtsova, Jelena Beljankova ja Koidula gümnaasiumi õpetaja Viive Korbi eestvedamisel. Üritus oli üks venelaste ja eestlaste lõimimisele pühendatud ettevõtmiste sarjast. Veebruarikuus tähistatakse üheskoos vastlaid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles