Tõhelas tuleb arutusele taastuvenergia kasutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõhela rahvamaja.
Tõhela rahvamaja. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tõhela rahvamajas algab teisipäeval, 8. detsembril kell 11 arutelu taastuvate energiaallikate kasutamise üle.


Teema on päevakajaline, sest külaseltsid ja muudki organisatsioonid on enda majandada võtnud ühiskondlikke hooneid, mida tuleb kütta, seal tarbevett soojendada ja valgustuse eest maksta.



“Pahatihti käivad selliste ühiskondlike hoonete haldamiskulud seltsidele üle jõu,” möönis Tõhela külaseltsi liige ja ettevõtja Andres Laur.



Maameeste mõtteis liigub tuule, päikese, vee ja isegi laudasõnniku kui taastuva energiaallika kasutamine ning sellekohane koolitus kulub neile marjaks ära.



Teabepäeval selgitab Martin Kikas MTÜst Piiriäärne Energiaarendus biogaasi tootmist, Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni tegevust tutvustab Tuuliki Kasonen.



Väiketuulikute ja muude kohalike elektritootmise võimaluste üle kutsub kaasa mõtlema Kristi Tammet Tallinna tehnikaülikooli elektroenergeetika osakonnast. Isiklikust kogemusest päikesepatareide kasutamisel ja tuulikuga energiatootmisel kõnelevad maamehed Heikki Luhamaa ja Targo Pikkmets.



Registreeruda saab MTÜ Tõhela Külaseltsi telefonil 515 2312 või meiliaadressil energiaateljee@hot.ee. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles