Pärnu pimeduses: iga teine tänavavalgusti keeratakse välja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus otsustas kulude kokkuhoidmiseks öisel ajal iga teise tänavavalgustuslambi välja keerata, jättes endiseks üksnes ristmike ja ülekäiguradade valgustuse.
Pärnu linnavalitsus otsustas kulude kokkuhoidmiseks öisel ajal iga teise tänavavalgustuslambi välja keerata, jättes endiseks üksnes ristmike ja ülekäiguradade valgustuse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mitmed Pärnu piirkonnad on õhtuti mattunud pimedusse, sest Pärnu linnavalitsus otsustas kolme miljoni krooni kokkuhoidmiseks iga teise tänavavalgusti välja lülitada.


Pimedusega lööduks suvepealinn siiski ei jää - olukord lahendatakse lähiajal ning peatselt on suurem osa linnast taas valgustatud, lubab Pärnu linnavalitsus.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles Raadio Pärnule, et loetud päevade eest alustati tänavavalgustuse osalise kustutamisega. Järgnevalt vaadatakse üle eri piirkonnad, kus midagi veel korrigeerida on vaja.

Nõuniku sõnutsi on paljud linnakodanikud juba ka ise pöördunud linnavalitsuse poole valgustusega seotud muredega.

Tehnovõrkude peaspetsialist Jaan Põlma ütles raadiole, et täiesti pimedaid piirkondi, nagu neid on praegu, linna ei jää.

Põlma sõnul kustus osa valgustusest täielikult tänu sellele, et elekter lülitati välja otse kaitsmetest. See annab aga elektrifirmale võimaluse nüüd korrigeerida üksikute lampide tööd.

Pärnu linnavalitsus otsustas kulude kokkuhoidmiseks öisel ajal iga teise tänavavalgustuslambi välja keerata, jättes endiseks üksnes ristmike ja ülekäiguradade valgustuse.

Tänavavalgustuse osaline väljalülitamine võimaldab linnal säästa ligi kolm miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles