Audru keskkooli riigikaitseharu õpilased käisid merepiiri kaemas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru kool.
Audru kool. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Audru keskkooli riigikaitseharu õpilased käisid tänavu Paldiskis õppereisil.


Päev algas merereisiga Eesti merereostuse tõrjelaeval, kus õpilastele tutvustati töid ja tegemisi Eesti põhjapiiril. Pärast meresõitu ootas õpilasi lõunasöök Scoutspataljoni sööklas.



Õppepäeva teine pool toimus sõjaväeosas, kus noored tutvusid tänapäeval kasutusel oleva relvastuse ja masinapargiga. “Kõik õpilased olid Paldiskis esimest korda ja imetlesid selle paiga lummavat looduseilu ning omanäolisi võimsaid hoonetekomplekse,” rääkis Audru keskkooli õppealajuhataja Sirje Suurevälja.



Õppekava näeb ette, et igal aastal osalevad kõik gümnaasiumiosa riigikaitseharu õpilased kõikide muude riigikaitsealaste ürituste kõrval õppereisil. Aastate jooksul on külastatud lennuvälju, sadamaid, piiripunkte, vanglaid ja muid asutusi.



Riigikaitseharu on Audru keskkoolis jätkuvalt populaarne ja järgmiselgi kevadel oodatakse 10. klassi huvilisi, kes soovivad oma tuleviku siduda riigikaitsealaste ametitega.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles