Aasta parimate sportlaste valimistel olid pärnumaalased edukad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Reuters / Scanpix

Tallinnas Nokia kontserdimajas toimunud 2009. aasta sportlaste austamisõhtul pälvisid Kristjani auhinna Pärnumaalt pärit suusataja Andrus Veerpalu ja sõudmises paarisaerulise kahepaadi meeskonnas võistlev Allar Raja.


Meeste arvestuses pälvis Eesti aasta sportlase valimisel maksimumpunktid murdmasuusatamises teist korda maailmameistriks tulnud Andrus Veerpalu, kellele järgnesid maailmameistrivõistlusel pronksmedali pälvinud kettaheitja Gerd Kanter ning Euroopa sisemeister seitsmevõistluses Mikk Pahapill.

Aasta võistkonnaks tunnistati Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali ning maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud sõudmise paarisaeruline kahepaat koosseisus Allar Raja ja Kaspar Taimsoo. Teise koha vääriliseks tunnistati Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril osalenud Eesti võrkpallimeeskond. Kolmanda koha punktid pälvis Föderatsiooni karikavõistlustel esimest korda Maailmaliigasse pääsenud Eesti tennisenaiskond.

Naiste arvestuses oli parim Euroopa sisemeister kaugushüppes Ksenija Balta, kes edestas lühiraja Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud ujujat Jane Treppi ning südika hooaja teinud iluuisutajat Jelena Glebovat.

Aasta edukaimaks noorsportlaseks valiti kolmikhüppaja Liane Pintsaar, kellele järgnesid ujuja Jane Trepp ja sõudja Kaisa Pajusalu.

Aasta treeneriks tunnistati Andrus Veerpalu treener Mati Alaver.  Teise ja kolmanda koha punktid pälvisid vastavalt sõudetreener Matti Killing ning võrkpallitreener Avo Keel.

2009. aasta kolm edukaimat spordialaliitu on Eesti kergejõustikuliit, Eesti suusaliit ja Eesti sõudeliit.

Valimiste lõpptulemus selgus interneti vahendusel toimunud rahvaküsitluse, spordiliitude hinnangute ja spordiajakirjanike valikute liitmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles