Merest avastati ligi kümme kilomeetrit ebaseaduslikke nakkevõrke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspetsiooni ametnikud avastasid Liivi lahest ebaseaduslikud nakkevõrgud, mille kogupikkus oli arvestuslikult ligi kümme kilomeetrit.
Keskkonnainspetsiooni ametnikud avastasid Liivi lahest ebaseaduslikud nakkevõrgud, mille kogupikkus oli arvestuslikult ligi kümme kilomeetrit. Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo inspektorid tuvastasid eile Liivi lahes Kihnu, Manija ja Seliste vahelisel merealal kuus selguseta kuuluvusega nakkevõrgu jada võrkude koguarvuga 136 ja arvestusliku kogupikkusega umbes kümme kilomeetrit.

Pikim jada koosnes 50 võrgust ja oli umbes 3,6 kilomeetri pikkune. Kõik võrgujadad olid nõuetekohaselt tähistamata ja märgistamata ning lubatust väiksema silmasuurusega.

Ebaseaduslikult püügile pandud võrgud eemaldati püügilt. Nakkevõrkudes olnud kaladest lasti eluvõimelised merre tagasi, kuid juba hukkunud 317 kilo ahvenat realiseeriti ja müügist saadud raha kantakse riigi tuludesse.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et inspektsioon tuletab jätkuvalt meelde tuletada, et kalapüügil tuleb kinni pidada kalapüügieeskirjas ja -seaduses ettenähtud nõuetest.

„Kui püütakse ülemääraste ja väiksema silmasuurusega võrkudega, on see keskkonnavaenulik ja lühinägelik tegevus. Kindlad mõõdud ja määrad ei ole niisama kehtestatud, neil on oma põhjus: kalavarude jätkusuutlikkuse tagamine. Kalurid, kes reeglitest ei hooli, saevad piltlikult öeldes oksa, millel nad ise istuvad,“ selgitas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles