Ärimees Lauri Vitsut jäi omavolis lõplikult süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Kunagise Rahvaliidu peasekretär ja inkassoäris tegutsev Lauri Vitsut jäi omavolis lõplikult süüdi, sest riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Kuna riigikohus vandeadvokaadi vanemabi Alla Raudsepa kaebust ei aruta, siis jäi jõusse Tallinna ringkonnakohtu suvine otsus, millega Vitsut jäi süüdi omavolis ja talle mõisteti 5032 euro suurune rahaline karistus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Suvel tühistas ringkonnakohus väljapressimises süüdistatud Vitsuti õigeksmõistmise ja mõistis ta uue otsusega süüdi omavolis. Muus osas ehk Vitsuti kaassüüdistatavate osas jättis ringkonnakohus otsuse muutmata.

Samal ajal ei võtnud riigikohus arutusele ka Vitsuti kaassüüdistatavate kaitsjate kaebusi.

Märtsis mõistis Pärnu maakohus peale Vitsuti väljapressimises ja omavolis õigeks Keijo Jaanupi (26). Samas mõistis kohus väljapressimises süüdi Garri Graubergi (27), Remo Martinsoni (33), Ott Kossari (23) ja Siim Kossari (21). Kohus mõistis Graubergile koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku seitsme aasta, üheksa kuu ja 10 päeva pikkuse vangistuse. Martinson ja Kossarid said nelja-aastase vangistuse, kuid Martinson peab sellest vanglas ära kandma kolm kuud ja Kossarite karistus on kogu ulatuses tingimisi.  

Kohus mõistis Graubergilt kannatanule välja 6582 eurot, Martinsonilt 1278 eurot ja Ott Kossarilt 96 eurot. Samuti tuleb meestel hüvitada menetluskulud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi pressisid mehed kannatanutelt välja kokku 34 512 eurot. Süüdistuse järgi nõudsid mehed 2008. aasta sügisest kuni 2010. aasta veebruarini Pärnus, Tallinnas ja Järvamaal mitmelt inimeselt ähvarduste ja vägivallaga alusetult võlgade või teenuste eest tasumist.

Vitsut on varem ajakirjanduses avaldanud, et talle esitatud süüdistus käsitleb episoode, kui ta oli ametis võlgade sissenõudmisega tegeleva OÜ Majanduskaitse Büroo juhatajana. Vitsuti kinnitusel üritas firma EEK Trade, kelle väidetaval süül puhkes riigikogu liikme Igor Gräzini korteris tulekahju, pääseda tekkinud kahjude hüvitamisest ning teine süüdistuse episood puudutab tema vennapoja saamata jäänud töötasu nõudmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles