Gripivaktsineerimine võib laieneda kogu elanikkonnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolmapäeval kogunenud immunoprofülaktika komisjon tegi sotsiaalministrile ettepaneku laiendada seagripi vastu tasuta vaktsineerimist riskirühmadelt kogu elanikkonnale.


Sotsiaalministeerium on ettepanekuga nõustunud, nüüd peab selle veel heaks kiitma valitsus.



Niipea, kui valitsus on ettepaneku heaks kiitnud, alustavad perearstid kõikide soovijate vaktsineerimist. See võib juhtuda juba järgmisel nädalal. Vaktsineerimine on jätkuvalt tasuta.



Et inimeste huvi vaktsineerimise vastu on olnud leige, viitas sotsiaalminister Hanno Pevkur juba möödunud aasta lõpus võimalusele laiendada tasuta vaktsineerimise sihtrühma.



Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et seagripi ehk uue gripi A(H1N1) vastu vaktsineerimine on seni olnud väga tagasihoidlik.



Vaktsineerimine algas 15. detsembril ja terviseameti andmetel kuulub esmajärjekorras vaktsineerimisele kuuluvatesse riskirühmadesse 124 915 inimest. 28. detsembri seisuga oli neist ennast vaktsineerida lasknud 4656 inimest ehk neli protsenti. Vaktsineeritutest 1258 on tervishoiutöötajad.



Värskemad andmed vaktsineeritute kohta saab terviseamet selle nädala lõpuks.



Kutsar kinnitas, et inimestel tasub ennast vaktsineerida lasta. Ta tõi näiteks, et 30 protsenti seagrippi nakatunutest ja 20-30 protsenti seagrippi surnutest ei kuulu riskirühmadesse.



Eesti on tellinud kokku 250 000 doosi seagripivaktsiini. Kutsari sõnul ei saa Eesti vaktsiini ülejäägi tekkides seda tootjatele tagasi müüa. Ta lisas, et gripivaktsiini säilivusaeg on vähemalt aasta, samas säilib vaktsiin juba avatud pakendis vaid mõni tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles