Nädalavahetusel tuleb sügisene linnuvaatlus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevike.
Leevike. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sel laupäeval ja pühapäeval on traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad „Birdwatch 2013“, mida korraldatakse juba 20. korda. Sellega pööratakse tähelepanu lindude sügisrändele ja elurikkusele meie ümber.

Vaatluspäevadest osavõtmiseks tuleb neil päevil minna lihtsalt õue linde vaatama. Seda võib teha pikemal linnuretkel, oma koduaias, kas või koduaknast, teatas Eesti ornitoloogiaühing.

Ornitoloogiaühing pakub mitmel pool Eestis võimalust osaleda tasuta juhendajaga linnuretkedel.

Kuna vaatluspäevade tulemustest tehakse Eesti ja rahvusvahelisi kokkuvõtteid, palutakse oma vaatlused kirja panna ja ornitoloogiaühingule edastada. Kirja tuleb panna ainult need liigid, keda vaatleja tunneb, olgu või vares ja rasvatihane. Iga liigi puhul tuleks hinnata lindude ligikaudset arvu.

Oma vaatluste edastamiseks on sel aastal tänu 5D Vision OÜ vabatahtlikule abile valminud mugav online vaatlusvorm. Kel internetivõimalus puudub, võib vaatlusnimekirja saata postiga. Täpsema info leiab Eesti ornitoloogiaühingu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles