Rüütli tänava remont algab kahe nädala pärast

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe nädala pärast hakkab Tartu firma K & H Pärnus Rüütli tänaval vee- ja kanalisatsioonitorusid vahetama, seejärel pannakse 233 meetri pikkusele tänavalõigule Nikolai ja Hommiku tänava vahel uus tänavakate ja valgustus.

Eile avati aktsiaseltsis Pärnu Vesi Rüütli tänava torutööde tegemiseks korraldatud riigihanke ümbrikud. Parimaks pakkumiseks tunnistati AS K & H pakkumine töö 8,68 miljoni krooni eest ära teha.

Pärnu Vesi ootab kaks nädalat, kas keegi soovib riigihanget vaidlustada, ja sõlmib seejärel K & Hga lepingu. Lepingu kohaselt peab vee-, kanalisatsiooni- ja sademeveetorude paigaldamine Rüütli tänaval ja selle lähiümbruses lõppenud olema 30. septembriks, kui just mõni arheoloogiline leid tähtaega edasi ei lükka.

Seejärel hakkab linnavalitsuse valitav firma tänavalõigul kiviparketti, muuliimitatsiooni, tänavavalgustust ja pinke paigaldama. “Ainsaks erinevuseks on sademeveerenn tänava laiemal poolel,” võrdles linnavalitsuse teede peaspetsialist Tõnu Kuusik uut ja eelmisel aastal tehtud Rüütli tänava lõike.

Linnavalitsuse hankes on tööde valmimise tähtajaks 24. november. Selleks ajaks saab Rüütli tänav uuendatud siis, kui arheoloogilised kaevamised või riigihangete vaidlustamised töid ei venita.

“Enne suurt lund ja külma peab asi olema tehtud,” ütles abilinnapea Raul Sarandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles