Kasutajad täiendasid linnabusside sõiduplaani

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaliinibuss nr 12.
Pärnu linnaliinibuss nr 12. Foto: Urmas Luik

Pärast seda, kui AS GoBus Pärnu teavitas 1. veebruarist linnakassa säästmise nimel kavandatavast linnabusside sõiduplaani muutusest linnavalitsust kui liinide tellijat ja meie ajalehe (PP 14.01) lugejaid, laekus ohtralt ettepanekuid ja vedajafirma tegi graafikus täpsustusi.


GoBus Pärnu logistik Toomas Talts selgitas, et sõitjate ettepanekutest tulenevalt jääb kõigepealt muutmata liin number 1, see tähendab buss läheb esimesele ringile varahommikul ikka kell 4 Metsamajandi ja kell 4.30 Vana-Pärnu peatusest.



Buss number 2 hakkab Metsamajandi peatusest väljuma hommikul viis minutit hiljem, kell 7.45, et püsida graafikus.



Bussil number 4 lisandub pärastlõunane ring, mis algab kell 15.44 Papiniidust ja pöörab Ülejõel Lina peatusest kell 15.55 tagasi.



Buss number 7 ei sõida kell 23.20 Haigla peatusest viimasele ringile väljudes enam Rabahalli ja sõitjad, kes kasutasid seda peatust, peavad samale bussile jõudma Lina peatusesse.



Tähelepanelik tuleb olla bussi number 14 kasutajatel, sest selle viimane väljumine nihkub Haigla peatusest veerand tunni võrra hilisemaks. Seega sõidab buss 1. veebruarist lõpp-peatusest ära kell 23.10, muudatus tuleneb number 7 ja 17a bussi õhtul Ehitajate teelt ärajäämisest (vt www.bussipark.ee).



Pärnu linnavalitsuse tellitavate bussiliinide liinikilomeetri hind on 25 krooni 90 senti, kooskõlastatud muudatustega säästab Pärnu linn abilinnapea Romek Kosenkraniuse hinnangul aastas ligi pool miljonit krooni.



Abilinnapea arvates vajab linnasisene bussiliiklus senisest paremate lahenduste leidmiseks uue pilguga ülevaatamist, et liin ei oleks väga pikk, sõitjad ei peaks peatuses kaua ootama ja tunnipiletitega jõuaks ühelt bussilt teisele ümber istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles