Taastusravikeskuses Sõprus avati uus soolaravikamber

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskuse Sõprus soolaravikamber.
Taastusravikeskuse Sõprus soolaravikamber. Foto: Taastusravikeskus Sõprus

Taastusravikeskuse Sõprus ruumides valmis uus soolaravikamber, kus saab leevendust nii astma kui stressi korral.



Soolaravi on tulemuslik hingamisteede ravis, eriti soovitatav on see astmahaigetele, selgitas Sõpruse juhataja Jaanus Ots.



Imepeen sool hävitab limaskestadel olevad patogeensed bakterid ja seened, tugevdades samal ajal limaskestadega seotud immuunsüsteemi. Just seepärast on soolaravi saanud lapsed oluliselt tugevamad ja põevad harvem kui nende eakaaslased.



Et soolaaerosool sisaldab negatiivseid ioone, mõjub see hästi närvisüsteemile ja vähendab stressi. Nahaprobleemide korralgi saab soolakambrist kergendust, sest sool hävitab nahal olevaid patogeenseid baktereid.



Soolaravi seansi jooksul istuvad patsiendid mugavatel toolidel ja hingavad sisse aktiveeritud soolaaerosooli, mis ravib hingamisteede haigusi ja allergilisi nahavaevusi. Hämar valgus ja rahustav muusika aitavad patsientidel lõdvestuda ning vabaneda stressist ja ärevushäiretest.



Lastel on võimalus mängida huvitavas "soolakastis", milles liiv on asendatud soolaga.



Seanss kestab 40 minutit ja seansse on soovitatav korrata kümme päeva järjest. Aastas on kasulik teha 2-3 ravikuuri.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles