Jaak Mae tohterdab Pärnus selga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusakuulsus Jaak Mae käib Pärnus Villa Medicas seljale profülaktilist ravi saamas ja loodab, et seljahäda teda tulevikus ei kimbuta.

Mae tunnistas, et selg pole talle pärast jaanuari, kui kogu Eesti rahvas mehe tervise pärast muretses, haiget teinudki.

Röntgeniülesvõtted näitasid samuti, et tõsisemat sekkumist pole vaja, kuid manuaalteraapilist kuuri soovitati küll. Nii sattuski Mae Pärnusse Christer Pellase juurde. Ise ta ei mäletagi, kelle soovitust järgides.

“Aga ega Eestimaal väga palju sellisel tasemel õppinud tegijaid olegi,” rääkis Mae. Suusakoondise massöör olevat küll tasemel, kuid paar kohta Mae seljal on sellised, millest see mees jagu pole saanud.

Ravi, mida doktor Pellas Maele teeb, ei saa ravitava arvates massaazhiks nimetada. Küll aga leidvat Pellase käed Mae seljal üles kõik valusad ja nagisevad kohad. “Teine inimene, teine lähenemisviis,” arvas suusataja oma seniseid ravijaid Pellasegavõrreldes.

Ravi ajal ei ela Mae Pärnus, vaid käib siin niimoodi, nagu Pellas määrab, näiteks saab ühe raviseansi nädala tagant.

Kas mõne ravikorra järel on selg juba paremaks läinud, ei oska ta samuti veel öelda, sest valuga ta siia ei tulnud. Kas selg on paranenud, paistab siis, kui raske võistlusperiood algab. “Siis näeb, kas peab vastu,” rääkis suusataja.

Suusatajad on praegu treeninglaagris, nii et Mae asub raviseansi lõppedes tavaliselt kohe Otepää poole teele.

“Mul on Pärnus küll tädi, aga temalgi pole viimastel aastatel, kui mul juba pere on, külas käinud,” nentis sportlane.

Villa Medica juhataja Andres Lindmäe sõnade järgi on Maed tohterdav Pellas osteopaat.

“See tähendab, et ta kasutab kätega tehtavaid ravivõtteid, korrigeerides liigeste häiritud liikuvust ja parandades seega lihaste-liigeste funktsiooni. Osa võtete poolest on osteopaatia sarnane manuaalteraapiaga. Mõlemad ravimeetodid väärivad eraldi käsitlemist, sest Eestis teatakse neist veel suhteliselt vähe,” tutvustas Lindmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles