Olümpiapronks Jaak Mae käis MMi eel häda ennetamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olümpiapronks Jaak Mae tuli eile õhtul Pärnusse Villa Medicasse, et doktor Christer Pellas vaataks enne maailmameistrivõistlusi üle suusamehe selja. Mae ütles, et külastab Villa Medicat alates läinud aasta kevadest. “Käin vastavalt vajadusele, suvel rohkem, talvel vähem, sest siis viibin vähe kodumaal,” rääkis Mae. “Koondise massöör saab lihtsamate asjadega hakkama, kuid mõni koht alaseljas vajab suurte kogemustega spetsialisti kätt.”

Kuigi viimasel ajal pole selg isegi suurtel koormustel häda teinud, otsustas suusakuulsus igaks juhuks doktorit külastada. “Parem karta kui kahetseda,” märkis Mae. “Doktor Pellase käed leiavad poole tunniga üles kõik nagisevad kohad.” Küsimusele, kas tippvorm on juba käeulatuses, kostis Mae: “Kolm korralikku sõitu MK-etappidel annavad märku, et tipp on väga lähedal.” Eelseisvatest maailmameistrivõistlustest ei soovinud suusataja pikemalt rääkima, küll tuletas ta sooja sõnaga meelde neid aegu, kui ta noorteklassis Jõulumäel võistles. “Väärib imetlust, et tänu mõne fanaatiku eestvedamisele olete lamedal Pärnumaal leidnud koha suurepärase suusakeskuse väljaehitamiseks,” kiitis Järvamaal sündinud ja üles kasvanud olümpiamees pärnakaid. “Jõulumäe tõusud on jõukohased noortele suusatajatele ja annavad mõnusa koormuse rahvasportlastele.” Villa Medica juhataja doktor Andres Lindmäe sõnade järgi on Maed hooldav tohter osteopaat. “Ta kasutab kätega tehtavaid ravivõtteid, korrigeerib liigeste häiritud liikuvust ja parandab sellega lihaste-liigeste funktsiooni. Osteopaatia on osa võtete poolest sarnane manuaalteraapiaga, paraku teatakse Eestis nendest ravimeetoditest suhteliselt vähe,” seletas Lindmäe. Üheksandat aastat Pärnus elav ja töötav Christer Pellas ütles, et Mae selg on eelmise kevadega võrreldes palju paremas korras. “Ideaalne oleks, kui ta korra kuus laseks oma selja üle vaadata,” märkis ainult kätega raviv doktor, kelle patsientide hulgas on hulk Eesti ja Rootsi tippsportlasi. “Võin kinnitada, et Jaak Mae on praegu väga heas vormis, kuid ei garanteeri maailmameistri tiitlit,” ütles neljandat aastakümmet osteopaatia abil inimesi aitav Pellas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles