Tori kool vääristab kultuurilugu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori koolis algas kultuurilooline nädal.
Tori koolis algas kultuurilooline nädal. Foto: Tori põhikool

Tänasest reedeni kestev kultuurilooline nädal rikastab Tori põhikooli elu nii näituste ja kollektsioonide väljapaneku kui teatrietenduse ja mälumänguga, nädal lõpeb professor Aadu Musta ajalootundidega.


Kultuurilooline nädal algas täna kohaliku fotograafi Ülo Soometsa väljapaneku “Tori läbi aegade” avamisega koolis. Torile iseloomulikud paigad ja objektid on fotosse jäädvustatud ligi 100 aastat tagasi ja tänapäeval. Näituse avamisel osales Tori muuseumi varahoidja Lea Puust.



Homme on kohalike inimeste kollektsioonide päev. Kooli direktori Pille Usina sõnade järgi saab aulasse üles sätitud nii koolitöötajate kui vallaelanike kollektsioone, et ärgitada noori vahva huvialaga tegelema.



Kolmapäeval on mälumängud teemal “Tori lugu”. Raamatukogus on väljapanek Tori-ainelise materjaliga tutvumiseks ja küsimusteks valmistumiseks. Kooliraamatukogu juhataja Daivi Jõerand korraldab traditsioonilise mälumänguvooru, erandiks vaid see, et küsimused on kõik seotud Tori kihelkonnaga.



Neljapäeval toimub algklassidele teatrietendus “Kaval-Ants ja Vanapagan”. Pärastlõunal koguneb kogu koolipere aulasse, et pidada maha üks kohaliku keele tund.



“Juba eelmisel nädalal õppisid õpetajad vallaraamatukogu juhataja Aita Puusti juhendamisel kohalikku murret ning selle nädala eesti keele tundides on klassides üritatud kirjakeelt kohalikku murdesse tõlkida,” rääkis Usin. Valmis saanud lood kantakse kõigile ette.



Reedesel päeval tuleb kooli vilistlane professor Aadu Must ja peab klassides ajalootunde.



Enne tunnistuste andmist toimub veel 5.-9.klassi kõnevõistlus “Tori vallas on mõnus elada ja hea koolis käia”.



Kultuurinädala korraldamine on kooli huvijuhi Anne Borkveli õlul.



15.-19. märtsini kestev kultuurilooline nädal on osa pikemast projektist, mis sai alguse kooli 135 aasta juubeli tähistamisega jaanuaris ja kooliloolise näitemängu väljatoomisega ning lõpeb juunis esitluspäevaga, kus iga klass tutvustab nii maketina kui lavastuslikult ühte Tori objekti.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles