Liigese- ja seljahaigetele tuleb koolituspäev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigesepingeid ja -valu vähendavad geelid ja salvid.
Liigesepingeid ja -valu vähendavad geelid ja salvid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti reumaliit korraldab Pärnu Tervise sanatooriumis neljapäeval, 18. märtsil koolituspäeva, kus kõneldakse põletikulisest liigesehaigusest reumatoidartriidist ning lülisamba- ja seljahaigusest spondüliidist.


Kell 15 Tervise sanatooriumis Seedri 6 algaval tasuta koolituspäeval räägib Põhja-Eesti regionaalhaigla reumatoloog Piia Tuvik reumatoidartriidi olemusest ja tänapäevasest ravist. Füsioterapeut jagab teadmisi nende haiguste liikumisravi kohta ja pakub praktilisi harjutusi.



Eesti reumaliidu eestvedamisel selle aasta märtsist toimuvate reumatoidartriidi ja spondüliidi koolituspäevade vastu on huvi olnud oodatust suurem.



"Nii Tartus, Põlvas kui Tallinnas  läksid üritused täissaalile, mis näitab, et huvi ja vajadus info järele on suur," ütles esimesi koolitusi korraldanud reumatoloog Piia Tuvik. "Tuli tõdeda, et saalist kõlanud küsimused räägivad inimeste vähestest teadmistest oma haiguse ja selle ravivõimaluste osas.”



Reumatoidartriidi ja spondüliidi diagnoosimisvõimalused ning esimeste sümptomite äratundmine on Tuviku ütlust mööda paljudele uudis. “Ei teata, et kompleksse raviga saab haiguse kulgu oluliselt mõjutada ja liigeseid hävingu ja moondumiste eest kaitsta," lausus ta.



Euroopa Liidu statistika põhjal on reumatoidartriit enim invaliidistav ja füüsilist puuet ning selle tagajärjel töövõimetust põhjustav haigus. Sellele järgnevad

sclerosis multiplex

, diabeet, HIV ning südameveresoonkonna haigused.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles