Pärnu randade eest hakkab hoolt kandma ISS Eesti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus valis viie pakkuja seast Pärnu randade hooldajaks ISS Eesti, kes on valmis aasta lõpuni rannad korras hoidma 688 697 krooni eest.


Riigihanke tingimuste järgi peab ISS korras hoidma viit Pärnu randa. Neist olulisim on kesklinna rand, kus tuleb enne 15. maid liiv tasandada ja sõeluda vähemalt 15 cm sügavuselt, korrastada ja paigaldada inventar, koristada olmejäätmed, kõrkjapraht, lõpnud kalad jms ning puhastada kilp- ja kõnniteed liivast ja prahist.

15. maist 31. augustini igal hommikul enne kella üheksat on kesklinna rannas vaja koristada (vajadusel ka päeva jooksul), tühjendada prügikastid (vajadusel mitu korda päevas), puhastada ja korras hoida kilpteed, kiviparkett, roosipeenrad, pingid jms. Peale suvehooaja alguse tuleb vähemalt 15 sentimeetri sügavuselt mehaaniliselt liiva sõeluda juuni ja juuli viimase nädala jooksul. Muru on vaja niita vähemalt kaks korda kuus.

1. septembrist 31. detsembrini peab ISS Eesti kesklinna randa koristama, prügikaste tühjendama, inventari teisaldama ja liivatõkked paigaldama.

Vana-Pärnu, Mai ja Raeküla rannas tuleb enne 15. maid olmejäätmed, kõrkjapraht, puidujäätmed jmt koristada ning remontida ja paigaldada inventar. 15. maist 31. oktoobrini tuleb iga päev vastavalt vajadusele koristada, prügikaste tühjendada, inventari hooldada ja vajadusel remontida, niita vähemalt korra kuus muru ja randa viivate teede ääri (tee servast vähemalt meetri laiuselt või kraavide keskmise veetasemeni). Samuti tuleb seal välikäimlaid hooldada ja tühjendada.

Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnul õnnestus linnavalitsusel randade hooldaja saada esialgu arvatust odavamalt. Peale ISS Eesti võtsid hankest osa Teho Eesti Teehooldus OÜ, OÜ Grün-E, OÜ Kesklinna Pargid ja Tänavapuhastuse AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles