Varbla kooli õpetajad valgustavad lastele teed kirjanduse juurde

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varbla põhikooli õpetajad aitavad õpilastel põnevat raamatute maailma avastada, jutustades neile, milliseid raamatuid nemad ise lugeda armastavad, nii tutvustab igal nädalal üks õpetaja oma lemmikteost.


“Niisuguse põneva idee algatas eesti keele õpetaja Karin Lumera näitamaks õpilastele, et õpetajatele meeldib raamatuid lugeda, mitte lapsi kohustusliku kirjandusega kiusata,” selgitas Varbla kooli õpetaja Urve Selberg.

Huvitavate raamatute tutvustamisega tegi algust ajalooõpetaja Ülo Abram, kes andis õpilastele ülevaate esimesest eestikeelsest raamatust. Nüüdseks on pool õpetajatest juba esinenud.

Varbla kooli õpetajad on jaganud õppuritele muljeid niisugustest raamatutest nagu “Väike prints”, “Valgekihv”, “Krahv Monte-Cristo”, “Ivanhoe”, “Hercule Poirot”, “Kolm Dumas’d”, “Mina, Claudius”,  “Võõrsõnade leksikon”, Artur Alliksaare luulekogu, Kitzbergi ja Wuolijoki näidendid, Ernest Hemingway ja Jack Londoni elulood, Harry Potteri lood, muinasjuturaamatud jpm.

Raamatututvustuste kava panid pedagoogid kokku juba jaanuaris, raamatuaasta üritustesari jätkub õppeaasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles