Ergma pani Raeküla kooli astrofüüsikast huvituma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli reaalainete nädal algas riigikogu esimehe Ene Ergma astrofüüsika tunniga.
Raeküla kooli reaalainete nädal algas riigikogu esimehe Ene Ergma astrofüüsika tunniga. Foto: Raeküla kool

Pärnu Raeküla gümnaasiumi reaalainete nädal algas riigikogu esimehe Ene Ergma väga haarava astrofüüsika tunniga.



“Kui keegi arvas, et reaalainetega kaasneb kuiv tõsidus, purustas meie lektor selle arvamuse kohe – milline emotsionaalsus, millised teadmised ja oskus seda haaravalt edastada!” oli Raeküla kooli õppealajuhataja Agita Keerd vaimustuses. “Saime aru, et füüsika on õpetus looduse kõige universaalsematest mudelitest.”



Faktoloogilise materjali hulk kasvab üha kiirenevas tempos ja Keerdi ütlust mööda on kõike ära õppida lootusetu. “Tänapäeva kool peab andma oskuse selekteerida infot, mis on meie jaoks vaid mõne hiirekliki kaugusel,” ütles ta.



Raeküla gümnaasiumi õpilased jäid päevaga väga rahule. “Õpilaste jutu järgi said nad rohkem teada maa atmosfäärist, gammakiirtest, mustast august, galaktikatest,” vahendas õppealajuhataja õppurite kommentaare. “Teada saadi sedagi, et Supernoova plahvatuse tagajärjel kasvab tähe heledus miljoneid kordi ja tegelikult on see hoopis tähe surm, mitte sünd.”



Ergma rõhutas, et Eesti tulevik sõltub praegustest noortest, sest just nende innovatiivne mõtlemine ja haritus viivad majandust edasi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles