Politsei korraldab täna liiklustalgud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Ants Liigus

Politsei korraldab esmaspäeval liiklustalgud, mil töötab inimestelt kogutud enam kui 500 liiklusmure lahendamisega.

Liiklustalgute ettevalmistusena kogus politsei nädala jooksul inimeste tähelepanekuid probleemsetest kohtades liikluses ja ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade, aegade ja teemade osas. Esmaspäeval on politsei väljas lisajõududega ja on ööpäevaks oma töö planeerinud inimestelt tulnud enam kui poole tuhande ettepaneku alusel.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo komissar Riho Tänak kutsub inimesi üles talgutesse panustama ühtehoidvalt ja mõistlikult liigeldes. „Suur osa meile tulnud ettepanekutest kõneles siirast murest ühise liiklusohutuse pärast. Seetõttu on politsei peamine ülesanne teha talgutel avastatud liiklusrikkujatele selgeks, et nende käitumine ohustab ja häirib teisi inimesi,“ ütles ta.

Kokku sai politsei liiklustalgutele 532 ettepanekut. Kõige enam tegi inimestele muret juhtide sõidukiirus, mis väga sageli puudutas õueala või piirangut 30 kilomeetrit tunnis. Tihti toodi probleemina välja jalakäijate teeületamine. Sagedasti mainiti fooritulede eiramist ja ristmike kinni sõitmist tipptundidel. Samuti tõid inimesed välja vastassuunas sõitmist, helkurita liikumist pimedas, sõiduradade vale valikut, suunatule näitamata jätmist, keelatud kohast pööramist, sissesõidukeelu eiramist ja palju muud.

Tänaku sõnul on talguplaan katta võimalikult palju inimeste ettepanekutes välja toodud kohti ja teemasid. „Politseinikud on selleks päevaks saanud liiklejate käest konkreetse tööülesande, ent kindlasti oleme nendes kohtades tähelepanelikud kõigi liiklusohutust või avalikku korda puudutavate teemade suhtes,“ sõnas ta.   

Kõige enam liiklustalgutööd on politseil Tallinnas ja Harjumaal, kus kogunes üle 350 ettepaneku. Sadakond teadet oli Tartumaalt ja Jõgevamaalt, Lääne prefektuuri tööpiirkonnast ligi 50 ning Ida- ja Lääne-Virumaalt kokku 15.

Pea 70 liiklustalgute teadet viitas halvale või ebamõistlikule liikluskorraldusele mõnes konkreetses kohas. Selle info edastab politsei tee valdajale ja lisab päeva jooksul väljas olnud politseinike tähelepanekud liikluskorralduse kohta.

Politsei kaasab liiklustalgute töösse abipolitseinikke ka politseikadette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles