Lugeja pildid: Pärnu muulile tekkisid üleöö ökoskulptuurid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökoskulptuurid Pärnu muulil.
Ökoskulptuurid Pärnu muulil. Foto: Lugeja pilt

Pärnu Postimehe lugeja saatis toimetusele fotod, kus võib päikeseloojangu taustal imetleda Pärnu muulil leiduvatest materjalidest valmistatud ökoskulptuure.

„Mind ja mu sõbrannat tabas Pärnu muulil ilma nautides loomingupuhang ja hakkasime seal leiduvatest okstest kujundama igasugu asju,“ kirjutas fotode autor. „Samas tekkis idee: miks ei võiks just sellistest asjadest korraldada muulil näitus?“

Algajate skulpotrite arvates võiks näituse eesmärk olla näiteks heategevus vms. See oleks ühtlasi hea võimalus tutvustada ökokunsti, mida see sisuliselt ongi, arvasid muulil jalutanud sõbrannad.

Pärnu muulil tehtud fotosid vaadanud skulptor Rait Pärg kommenteeris, et kahjuks on see aktsioon määratud üsna lühiajaliselt kestma, sest ilm ja inimtegevus ei soodusta nende pikaajalist püsimist. „Kindel ei saa olla selleski, et muul kui Pärnu üks sümbol ja muinsuskaitsealune objekt ootab sedalaadi täiendusi,“ arvas Pärg.

„See annaks võimaluse kurjamitel näiteks autorehve ladustada muulile kunsti tegemise sildi all,“ tõi Pärg näite.

Ometi arvas skulptor, et aktsioon iseenesest on vahva ja loominguline ning idee kui selline väärib kaalumist, kui siduda see mõne muu üritusega sünergia mõttes. „Asi seegi, kui teha muulilt leitud asjadest mõne ürituse raames installatsioonid, pildistada ja hiljem teha vastavateemaline fotonäitus. Loomulikult ei tohiks need segada jalakäijate liikumist muulil,“ ütles Pärg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles