Politseikadett teeb Vene koolis ennetustööd

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasium.
Pärnu Vene gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Et ikka leidub noori, kes võõrast dokumenti kasutavad ja sellega seadust rikuvad, võtab Paikuse kooli politseikadett Viktor Tkatšenko Pärnu Vene gümnaasiumi 10. klassi õpilastele rääkida teemal „Minu tähtis dokument“.

19. mail peetaval loengul tuleb juttu tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamisest ja dokumendi võltsimisest.
 
“Noortele noortele teadvustada, millised karistused ja tagajärjed võivad neid oodata, kui nad kasutavad neile mittekuuluvaid dokumente,” rääkis Tkatšenko. “Tavaliselt kasutavad alaealised teise isiku dokumente, et pääseda ööklubidesse. Leidub neidki, kes üritavad sel viisil osta alkoholi- või tubakatooteid.”
 
Selle aasta nelja kuuga on Lääne prefektuuri territooriumil avastatud üheksa kuritegu karistusseadustiku § 349 järgi, mis käsitleb tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamist alaealiste poolt. Mullu avastati niisuguseid kuritegusid 21.

Tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamise eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles