Noormees plaanib rulasõitu Tallinnast Pärnusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulad.
Rulad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu noormees Madis Põldsaar kavandab reisi Tallinnast suvepealinna, kuid tavapäratul viisil - pika rulaga.

Põldsaare eesmärk on pea ööpäevapikkuse reisiga tõmmata avalikkuse tähelepanu ekstreemspordile ja kasinatele võimalustele sellega tegelda.

“Meil on vaja noortele suuri siseparke. Praegu on sisehalle vähe, need on kitsad ja suurema hulga inimeste korral ei saa normaalselt sõita,” selgitas noormees. “Ekstreemsport on tähelepanuväärne spordiala, milles maailma tipud teenivad palka ja neid toetavad sponsorid. Miks ei võiks Eestist järgmine talent kasvada?”

Teine eesmärk on Põldsaarel isiklik, sest üheksa aastat rulasõitu harrastanuna saab nii panna proovile enda võimed.

Noormees plaanib longboard’i ehk tavapärasest pikema rulaga sõita Tallinna piirist  Pärnu linna piirini täna või homme.

“Pika rula tehnilised näitajad on selliseks ettevõtmiseks sobivad: suured poolkummist rattad, mis ei lase ebatasasustel sõitu häirida, samuti annab rula pikkus elastsuse, mis aitab hoogu lükata ja hoida,” põhjendas Põldsaar.

Vahemaa läbimiseks koos puhkepausidega on Põldsaar arvestanud ligikaudu 20 tundi. Start on varahommikul, kui päike tõuseb, et ohutuse mõttes läbida suurem osa distantsist päevavalges. Teekonnal toetab rulajat saateauto, mis kannab toitu, rõivaid ja muud varustust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles