Mullu avatud loodusmaja pälvis aasta keskkonnateo tiitli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskkonnahariduskeskus.
Pärnu keskkonnahariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti keskkonnaühenduste koda (EKO) valis 2013. aasta parimaks keskkonnateoks Pärnus ja Tartus avatud loodusmajad. Eelmise aasta keskkonnakirveks nimetati mingikasvatajate ja Eesti karusloomakasvatajate aretusühingu tegevus.

EKO valis aasta keskkonnategu ja keskkonnakirvest üheteistkümnendat korda. EKO pidas 2013. aasta keskkonnateoks Pärnu loodus- ja tehnikamaja ja Tartu loodusmaja avamist, mis võimaldab suurel hulgal Eesti lastel saada head ja mitmekesist loodusharidust.  

EKO tunnustab Pärnu ja Tartu linna selle eest, et jätkatakse aastatel 1952–1953 alguse saanud loodusmajade pidevat tegevust. Mõlemad keskused lähtuvad säästvast arengust ja rõhutavad keskkonnateadlikkust igal sammul.

Valitud keskkonnateole pakkusid konkurentsi keskkonnaamet otsustava tegevuse eest Sindi paisuga seotud probleemide lahendamisel ja jalgrattakultuuri arendav kodanikuliikumine Tour d'ÖÖ Tallinn Bicycle Week.

Eesti karusloomakasvatajate aretusühing teenis kirve tiitli oma aktiivse ohtlike võõrliikide kasvatamise toetamise eest.

Valitud keskkonnakirvele osutasid tugevat konkurentsi nii riigikogu keskkonnakomisjon tervikuna kui ka selle liikmed Annely Akkermann ja Tõnis Kõiv keskkonnamõju osas kaheldava väärtusega eelnõude algatamise ja toetamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles