Olümpiamängudel veeretatakse Tootsi maakera

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi koolimaja.
Tootsi koolimaja. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Juunikuu esimesel päeval on Tootsis nii lasteaed ja kool kui lapsevanemadki haaratud ühistegevusse, sest tulemas on Tootsi olümpiamängud.
 

Tootsi põhikooli huvijuhi Inga Raudsepa jutu järgi on suursündmuse eel toimunud diplomite, maskottide, kunstitööde ja luuletuste konkurss, täna on viktoriinid lastele ja lastevanematele, homme aga eelsoojenduseks lõbusad mängud. Esmaspäeval annavad korraldajad kooli saalis aga ürituse pressikonverentsi.

Spordipidu ise algab 1. juunil rongkäiguga ümber Tootsi põhikooli staadioni. Avatseremoonial saavad sõna vallavanem, volikogu esimees, kooli direktor, lasteaia juhataja ja paljukordne Eesti sprindimeister Katrin Käärt. Heisatakse olümpialipp ja süüdatakse olümpiatuli. Kui võistlejad ja kohtunikud on olümpiavande andnud, on aeg jälgida kultuuriprogrammi.

“Tootsi olümpiamängudel on kavas niisugused individuaalalad nagu kilbijooks, kaugushüpe hantlitega, õunakeegel, täpsusvise “Mis kinni ei jää, saab kinni löödud!” ja padjasõda magamistoas,” tutvustas Raudsepp. “Meeskondlikult veeretatakse Tootsi maakera, võisteldakse Teelepatsi köieveos ja mängus “Anna edasi rosinasai”.”

Pärast pidulikku lõputseremooniat kogunevad olümpialased kooli saali ühiselt Tootsi rosinasaia maiustama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles