Eesti spaade külastajate arv kasvas mullu 3-7 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaahotell Tervise Paradiis.
Spaahotell Tervise Paradiis. Foto: Urmas Luik

Eelmine aasta möödus Eesti spaahotellide turul edukalt, Pärnu Tervis Spaa Grupi külastajate arv kasvas aastaga seitse protsenti.

"Kokkuvõttes võib aastat 2013 lugeda Eesti spaamaastikul kindlasti edukaks. Nii nagu kogu turismisektor, kasvas spaaturismgi," rääkis Pärnus Tervise sanatooriumi ja Tervise Paradiisi pidava Tervis Spaa Grupi juhatuse liige Jaan Ratnik.

Tervis Spaa Grupi spaaettevõtteid külastas ööbimisega mullu 58 000 inimest ehk seitse protsenti enam kui aasta varem, lisas ta.

  Teisedki Eesti spaaettevõtted kinnitasid külastajate arvu kasvu mõne protsendi võrra.

Peamised külastajad on Eesti spaades peale eestlaste venelased ja soomlased. "Soome majandus on olnud küll languses, kuid sellest hoolimata on soomlaste külastatavus püsinud stabiilne. Seda võib seostada sellega, et majanduslanguse tõttu jätab soomlane ära pigem kaugreisi ja läheb lähiriikidesse puhkama," kommenteeris Rakvere Aqva spaa juhatuse liige Roman Kusma.

Uuel aastal loodavad spaad meelitada rohkem Vene turiste, loodetakse, et turistide jaoks paraneb piiriületuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles