Jakobsoni konkursile algas kandidaatide esitamine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseumi peahoone.
Kurgja talumuuseumi peahoone. Foto: Henn Soodla

Kes on sel aastal Pärnumaa populaarseim põllumees ja haridus- ning kultuuritegelane, selgub Jakobsoni konkursi kandidaatide hulgast, nende kohta taotluste esitamise tähtaeg on 25. juuni.

Carl Robert Jakobsoni Sihtasutus korraldab Eesti ärkamisaja suurtegelase nimelist konkurssi, mille tulemusel selguvad 22. korda Pärnumaa populaarseim põllumees ja haridus- ning kultuuritegelane. Kandidaatide esitamise õigus on omavalitsustel, töökollektiividel, ühendustel tingimusel, et nende esitatud kandidaat on vähemalt kümme aastat edendanud maakonna elu. Taotlused nende kohta tuleb saata aadressil C. R. Jakobsoni talumuuseum, Kurgja küla, 87612 Vändra vald või e-posti aadressil info@kurgja.ee märgusõnaga “Jakobsoni konkurss”.

Žürii tuleb kokku 28. juunil, selle tööd juhib Carl Robert Jakobsoni SA juhatuse liige, Kurgja talumuuseumi direktor Monika Jõemaa. Sekretäritööd teeb Kersti Tammiksaar ja temalt saab kandidaadi kohta esildise koostamiseks teavet telefonil 445 8171.

Konkursi laureaate tunnustatakse Kurgjal laupäeval, 3. juulil, nad saavad meenemedali ja Pärnumaa omavalitsuste liidu preemia.

Pärnu Postimees annab konkursil taas välja eripreemia ettevõtlikule noorele, kes oma töö ja tegemistega väärtustab paikkonna elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles