Tartu saatis lodi Jõmmu Pärnu hansapäevadele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lodi Jõmmu Emajõel.
Lodi Jõmmu Emajõel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval algavad Pärnus 30. rahvusvahelised hansapäevad; viie aasta eest hansapäevi võõrustanud Tartu saatis eile teele Peipsi lodja Jõmmu, mille laevalaele kuhjati pärnakatele kingitusi.


"Mul on hea meel, et tartlased ei jäta Pärnut üksi ja kui vaadata neid kingitusi, mis sinna Pärnu poole teele minemas on, siis tuleb öelda, et siin on nii Tartu raudvara kui ka uusi asju. Loomulikult, kuidas me pääseme ilma selle kesvamärjukese ehk õlleta. See tuleb ju Pärnu poole teele saata, sest Pärnu soolasest mereveest korralikku õlut ei saa," vahendas "Aktuaalne kaamera" Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnu.

Veel oli kingituste seas õli toidu valmistamiseks, supimaterjali, kuid ka üks sinine plastmassist ämber. Et kui Pärnu linnajuhid peaksid kuhugi sisse astuma, siis parem sellesse tartlaste kingitusse.

Kui asjad lodjalael, algaski sõit Pärnu poole. Tõsi, vett mööda pole Jõmmu teekond just väga pikk, sest juba Tartus tõsteti alus autole.

Peipsi lodi Jõmmu peaks Pärnusse jõudma teisipäeva varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles