Ida-Virumaa päästjad õpivad Pärnus eesti keelt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti päästekeskus.
Lääne-Eesti päästekeskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Paarkümmend päästeteenistujat viiest Ida-Viru maakonna päästekomandost osaleb tänavu kolmenädalasel tööjõuvahetusel Pärnus Lääne-Eesti päästekeskuses, et õppida eesti keelt.
 

Päästekeskuse projektijuht Vilve Kirs selgitas, et tööjõuvahetus võimaldab omandada eesti keelt efektiivselt, sest see ühendab traditsioonilise keeleõppe ja keelepraktika.

Enne lähetust läbitakse oma elukohas 25tunnine ja lähetuse ajal 35tunnine keelekoolitus. Peale eesti keele grammatika ja õigekirja õppimise toimub igapäevane suhtluspraktika.

“Näiteks võimaldatakse lähetatavatel tundma õppida Pärnu linna ja maakonna ajalugu ja traditsioone, tutvustatakse Eesti rahvakultuuri, traditsioone ja Pärnus tegutsevaid organisatsioone, korraldatakse väljasõite kultuurisündmustele ja vaatamisväärtustega tutvumiseks,” kirjeldas Kirs.

Projektijuhi ütlust mööda saavad programmis osalejad võimalus praktiseerida ja arendada suhtluskeele kõrval erialast keelt ja vahetada erialaseid kogemusi. Lähetusel viibivatele inimestele on vastuvõtvas asutuses tugiisik.

Tänavu korraldab tööjõuvahetusi Sola Integra OÜ. Lähetusi Pärnumaale koordineerib Raeküla Vanakooli keskus (MTÜ Selts Raeküla). Ühtekokku saab kolmenädalasest töö- ja keelepraktikast Pärnu asutustes maist kuni novembrikuuni osa võtta 60 ebapiisava eesti keele oskusega eestimaalast.

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed tellimusel ja Euroopa sotsiaalfondist rahastatava programmi eesmärk on toetada vene emakeelega täiskasvanute eesti keele õpet eestikeelses keskkonnas töötamise kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles