Tartu õlletootja esitas Pärnule järelepärimise

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Sille Annuk / Postimees

AS A.Le Coq esitas Pärnu linnapeale adresseeritud kirjas järelepärimise, miks rahvusvahelistel hansapäevadel Pärnus müüdi ja reklaamiti peoalal Saku õlut, samal ajal kui A.Le Coqile oli lubatud peasponsorlepingu raames peol õllemüügi ainuõigus.

“Ühte võin kindlalt väita, et A.Le Coq ei esita Pärnu linnavalitsusele mingisugust trahviarvet ega hakka selle asja pärast kohut käima,” lubas A.Le Coqi juhataja Tarmo Noop. “Aga saatsin hansapäevadel juhtunu pärast Pärnu linnapeale järelepärimise ja tahan saada vastust.”

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna linnavara peaspetsialist Karin Pärmann, kes pidi koostama vastuse A.Le Coqi järelepärimisele, sõnas, et ei pea vajalikuks Pärnu linnavalitsuse ja erafirma kirjavahetust avalikustada.

Pärmann siiski lisas, et vastus A.Le Coqile sisaldab linnavalitsusepoolse vabanduse juhtunu pärast.

“Kui kuulutati välja registreerimine peoalal kauplemiseks, ei olnud veel mingeid piiranguid,” selgitas Pärmann. “Kui A.Le Coqiga sõlmiti leping, ei saanud me ju varasemaid leppeid üles öelda.”  

Samal ajal on A.Le Coqil kogemusi hansapäevadega, arvestades, et Tartu rahvusvahelistel hansapäevadel oli A.Le Coq samuti peo peasponsor ja siis müüdi peoalal õlletelkides tõepoolest ainult A.Le Coqi õlut, nagu peasponsorleping ette nägi.

Pärnus läks teisiti: Vallikäärus ühe pealava lähedal müüdi telgis Saku õlut ja päevavarjudel, mille all inimesed istusid, reklaamiti Saku õlletehast.

“Palusin reklaamid ära võtta, kuid sedagi ei tehtud,” ütles Noop. “Öeldi, et peo korraldajail olla Saku õlle edasimüüjatega meie sponsorlepingust varasem õllemüügi leping. Aga meid sellest polnud teavitatud, nii et Saku reklaamimine peol, mille peasponsor oli A.Le Coq, tuli mulle üllatusena.”

Samal ajal kiitis A.Le Goqi juhataja kohalviibinuna Pärnu hansapäevade korraldust ja linna.

“Minu arvates oskas Pärnu rahvusvahelisi hansapäevi enda esitlemiseks väga meeldivalt ja hästi ära kasutada,” kiitis Noop.

A.Le Coqi Tartu õlletehas on üks kahest suuremast jookide tootjast Eestis Saku õlletehase kõrval. Noobi sõnul katab A.Le Coq oma toodanguga Lääne-Eestis ligi nelikümmend protsenti õlleturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles