Kas Pärnu soojarekord jääb püsima?

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palavaga saab värskendust purskkaevudest.
Palavaga saab värskendust purskkaevudest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal küünib termomeetrinäit 32 kraadi ligi, siinkandis mõõdetud kõigi aegade juulikuisest soojarekordist jääb see kahe kraadi kaugusele.
 

Tänavune soojarekord sündis Pärnumaal eile, kui Koongas mõõdeti õhusooja 32 kraadi. Pärnus näitas termomeeter täna päeval 31 kraadi.

Kõigi aegade soojarekord mõõdeti Pärnumaal rohkem kui sajand tagasi – 1882. aastal on Pärnus olnud 34,1 kraadi sooja.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu ilmajaama meteorololoogi Liilian Nurmoja sõnutsi võib lähipäevade ilmaprognoosi järgi uus soojarekord sündida. „Ilm läheb veel soojemaks. kolmapäeval-neljapäeval lubatakse kuni 34kraadist sooja,“ ütles ta.

Nurmoja jutu järgi on praegune soojalaine erakordne pikkuse poolest. „Minu mäletamist mööda pole nii pikalt sellist soojalainet siinkandis olnud, tavaliselt on nii soe olnud kuni paar päeva, harvemini kolm-neli päeva,“ ütles ta. „Ka see on ebatavaline, et päevasel ja öisel temperatuuril nii väike erinevus on.“

Nurmoja märkis, et kuumus nädala lõpuks ei taandu. Meteoroloogi andmetel lubatakse „veidi“ jahedamat ehk 24-29 soojakraadiga ilma ainult reedel. Siis võib kohati hoovihma tulla. Laupäeval-pühapäeval näitavad ilmaennustused taas üle 30kraadist kuumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles