Sõudeklubi saab sõudebaasi tasuta kasutada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgnevad viis aastat saab sõudeklubi Pärnu sõudebaasi prii pärast kasutada.
Järgnevad viis aastat saab sõudeklubi Pärnu sõudebaasi prii pärast kasutada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas anda spordiseltsilt Põhjakotkas omandatud sõudebaasi viieks aastaks MTÜ Sõudeklubi Pärnu käsutusse, kes loodab saada pool miljonit krooni amortiseerunud olme- ja riietusruumide renoveerimiseks.
 

Linn peab Rääma 27 asuva sõudebaasi eest Põhjakotkale maksma 4,1 miljonit krooni. Sellest kaks miljonit on tasutud, ülejäänud summa ajatamiseks sõlmis linnavalitsus kevadel kokkuleppe, mille järgi peab viimane osa summast üle kantud olema 2012. aasta jaanuaris.

Sõudebaasis tegutsev MTÜ Sõudeklubi Pärnu kavatseb spordibaasi kasutamist jätkata ja küsida hoonete kordategemiseks hasartmängumaksust rahastatavast investeeringutoetuste programmist ligi pool miljonit krooni. Linnale renti maksma klubi ei pea, kinnistu on spordiklubi käsutuses viis aastat tasuta.

Linnavalitsuse ja Põhjakotka vaheline kokkulepe puudutab ka vibustaadioni maad, kuhu Põhjakotkas tahab elamuid ehitada. Linnapea Toomas Kivimägi sõnul on linnavalitsuse ja maa-ameti töötajate ühiste jõupingutuste tulemusena Põhjakotkale leitud asendusmaa ning praegu kaalub Põhjakotkas, kas kinnistute väärtus on ikka võrdne.

“Pakutav krunt on senise lähedal, see sobiks elamuehituseks paremini,” rääkis Kivimägi. “Vibustaadionile majade ehitamise osas võib juba ette planeeringuvaidlusi ennustada.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles