Armeenia ajakirjanikke huvitas elu Euroopa Liidus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eestlaste suhtumine Euroopa Liitu (EL) ja selle kui liitriigi kasulikkus huvitas Armeenia ajakirjanikke, kelle kuueliikmeline delegatsioon külastas Pärnutki.

“Tahame suhelda eri valdkondade esindajatega, meid huvitab, millise tee on valinud Balti riigid lõimumisel Euroopa Liiduga. Eile (kolmapäev, toim) olime Lätis, külastasime parlamenti ja välisministeeriumi, täna oleme Eestis, Pärnus,” rääkis teadeteagentuuri PanArmenjan ajakirjanik Armen Minasjan (pildil).

Minasjani jutu järgi on Armeenia meediakanalite esindajate huvi keskmes ELi mõju kohalike omavalitsuste tegevusele, Schengeni viisaruum ja idaturistid.

Kohtumisel Pärnu maavalitsuse väliskoostöö spetsialisti, Europe Directi infopunkti juhataja Kersti Liivaga küsisid armeenlased enim selle kohta, kui palju tavalised inimesed ELi teemadest huvitatud on ja milline on kohaliku punkti seotus 500 samasugusega Euroopas.

Taastusravikeskuse Estonia juhataja, Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel selgitas, milline on Eesti spaaturg ja kuidas aitab ELi raha arendada hotelli- ja turismimajandust.

Tallinnasse sõidu eel tutvusid külalised mööblikombinaadiga Viisnurk.

Minasjan mainis, et Lätis ja Eestis kuuldust ei kirjuta nad kodumaal võrdlevalt, vaid asetavad rõhu nende kui uute liikmesriikide kogemusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles