Neli noort elupäästjat saavad medalid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Rannak ja Georg Alemaa päästsid vees teadvuse kaotanud mehe elu.
Kertu Rannak ja Georg Alemaa päästsid vees teadvuse kaotanud mehe elu. Foto: Ants Liigus

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg annab täna Elupäästja III klassi medali neljale Pärnu koolinoorele, seekordsed noorimad elupäästjad on Kuninga tänava põhikoolis õppivad Kertu Rannak ja Georg Alemaa.

Kuninga kooli 9. klassi tüdruk Kertu Rannak ja kaheksandik Georg Alemaa tõid 19. mai õhtul kaldale Sauga jõkke suplema läinud ja vees teadvuse kaotanud Arkadi.

Kui Kertu nägi, kuidas üks napsune mees Tartu ülikooli mereinstituudi kai juurest uljalt üle jõe ujuma hakkas, mõistis ta selle ettevõtmise ohtlikkust ja ujus igaks juhuks temaga kaasa. Jõe keskel vajus ujuja pea vee alla. Kertu upitas koguka mehe vee peale ja hüüdis appi kaldale jäänud koolivenna Georgi. Lapsed vedasid meelemärkuse kaotanud mehe kahe vahel kaldale.

Elupäästja III klassi medali pälvivad veel Pärnu ühisgümnaasiumi lõpuklassis õppiv Mehis Kont ja Hansagümnaasiumi abiturient Aleksei Rožkov, kes tõid 8. aprillil Pärnus Kuldse Kodu elurajooni juures tiigist välja kaheksa- ja seitsmeaastase poisi.

Mehis ja Aleksei olid parasjagu peole minemas, kui kuulsid tiigi poolt venekeelset appihüüdu ja tõttasid kisa peale kohale. Mehis murdis kaldalt oksa ja läks vette, et seda poistele ulatada. Ðokis lapsed ei saanud sellest kinni.

Noormehed läksid sügavamale, lahtise tiigivee all oli kohati üsna paksu jääd. Alekseile ulatus vesi rinnuni, kui esimene hädaline oksast kinni sai. Teise poisi juurde jõudmiseks tuli veel sügavamale minna ja isegi jääd lõhkuda. Tiigipõhi oli pehme ja jalad kippusid kinni jääma, kuid Mehis ja Aleks suutsid teisegi poisi kaldale toimetada.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja teatel saab täna elupäästja medali ühtekokku 31 inimest, neist 20 eraisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles